onsdag 26. oktober 2011

Halloween...

vet det er noen som trenger litt inspirasjon til cupcakes og halloween, så derfor legger jeg ut denne.
Bilde og oppskrift er hentet fra boka Cupcakes av Ingrid Hancock Bjerknes - har ikke prøvd akkurat disse, men mange andre som smaker helt fortreffelig!
Nam nam :)
Ta også en kikk på http://www.hancockcupcakes.no/ og bli inspirert!


Gulrotcupcakes

Dette trenger du :
røre :
1 dl hvitt sukker
1 dl brunt sukker
200 g margarin
2 egg
1/2 ts salt
2 ts kanel
2 ts bakepulver
2 dl melk
6 1/2 dl hvetemel, siktet
2 1/2 dl valnøtter ( valgfritt )
2 gulrøtter ( revet )

glasur :
350 g philadelphiaost
200 g margarin
500 g melis, siktet
3 ss vaniljesukker

Forvarm ovnen til 200 grader - sett 24 cupcakefomer i to muffinsbrett.
Rør sukker og margarin luftig - i en annen bolle blander du sammen hvetemel, kanel, salt og bakepuler.
Tilsett eggene, ett av gangen. Visp godt mellom hvert egg.
Hell melken i margaring- og sukkerkremen vekselsvis med mel- og eggeblandingen.
Riv gulrøtter og hakk valnøttene i små biter, ha dem i røre og rør forsiktig.
Fyll cupcakeformene ca 2/3 fulle.
Stek de midt i ovnen i 15-20 min.
Ta de ut av ovnen og avkjøl de i muffinsbrettet i 5 min. Sett kakene på en rist og la de bli helt avkjølte.

Frosting :
Visp sammen margarin, philadelphiaost, melis og vaniljesukker. Visp alt i 3-4 min på middels hastighet.

Pynting :
Ha frostingen i en sprøytepose.
For å få ulik farge på frostingen kan du spraye de med oransje, svart og grønn fargespray. Halloweeneffekter finnes på cacas!
For å lage gresskar kan du rulle ut en oransjefarget fondantball og klemme den flat - bruk en blomsterutstikker for å lage grønn stilk.
Spøkelse lager du ved å rulle ut hvit fondant eller marsipan, bruk evt en kopp til å lage stor nok form så spøkelse dekker cupcaken. Husk å ha litt frosting under så det holder seg på plass.

God fornøyelse :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar